Hur ser framtidens kundmöte ut?

Det handlar om konsten att vara på plats dör kunden är och när kunden är det för att möta eller överträffa deras förväntan. Nu bevakar allt fler i branschen vad som skrivs om dem och om andra för att kunna möta kunden och leda dem till lämplig kanal för att lösa ärendet.

För ett par veckor sen skrev vi om ZMOT - zero moment of truth. Inlägget handlade om vikten av att vara på plats där kunderna finns och i det ögonblick ett behov uppstår. I senaste numret av Fond & Bank (Svenska Nyhetsbrev) skriver Louise Sander, försäljningschef på Skandia, en krönika om morgondagens kundmöte som en social plattform med dialog i fokus. Skandia erbjuder idag rådgivning live via internet som ett komplement till det fysiska rådgivningsmötet. Kanske leder det till fler medvetna val

"I morgondagens kundmöte behöver finansbranschen skapa nya mervärden, kort sagt göra det ännu enklare för kunderna. Flytta fokus från produkter till tjänster. [...] Helt enkelt möta kunden på kundens villkor och snabbt anpassa sig till nya behov."

Louise Sander
Försäljningchef/Skandia

Bevakning i sociala medier kan vara vägen till bättre produkter och tjänster

Genom att utgå från kundens perspektiv istället för produktperspektivet kommer våra kunders kunder att fatta aktiva beslut att köpa. Istället för att svårbegripliga produkter ska bli sålda.

Att bevaka olika socoala media för att fånga upp vad som skrivs om tex barnförsäkring eller hälsovårdsförsäkring kan vara ett sätt att förstå konsumenterna bättre. KAn oxo vara avgörand eatt visa på hur ditt företag kan hjälpa kunden  via kunstjänst och kontor istället för via sociala medier.

Läs mer om ZMOT och hur vi och vårt system Inca förenklar våra kunders administration av fond och försäkring.

No results have been returned for your Query. Please edit the query for content to display.

Dags för Försäkring 2020
Dags för Försäkring 2020 - du hänger väl med! ​På torsdag den 6 februari är det dags för Försäkring 2020[...]
Digital Trends in Life and Pension
Morning Insights - Digital Trends in Life and Pension Analysföretaget Celents försäkringsanalytiker beskrev på ett frukostmöte idag sin syn på[...]