• Swedish
  • English
  • Norwegian Bokmål
Slider

”Vårt viktigaste uppdrag i samhället är att leverera bra pension till våra 4 miljoner kunder.”

AMF:s uppdrag är att leverera kostnadseffektiv och bra pension till över 4 miljoner kunder. Utbetalningarna är tryggheten för många, de måste fungera klanderfritt och vara enkla att förstå. AMF lyckas med detta tack vare Itellos lösning för utbetalningar och de uppnår dessutom en bra förvaltning. Sammanläggningar av avtal är ytterligare ett bra sätt att sänka avgifterna för kunderna. Där har AMF och Itello varit föregångare i branschen. Riktigt låga avgifter kräver hög automatiseringsgrad och integrationer till branschens alla aktörer för att utnyttja digitaliseringens fulla potential. Oavsett om kunden väljer traditionell försäkring eller fondförsäkring.

ITP-upphandlingen klar

13 bolag deltog i upphandlingen av det nya femåriga avtalet inom ITP-avtalet – idag fick vi reda på vilka tio bolag som blev utvalda.

...
Läs mer

Camilla Larsson, AMF – kan vinna titeln årets CIO!

I december får vi reda på vem som blir årets CIO på IDGs event CIO Awards 2017. Bland de nominerade finns CIOs från en rad branscher – men bara en från finansbranschen – Camilla Larsson, AMF.

...
Läs mer

Digitaliseringen tar fart även inom livförsäkringsbranschen

Digitaliseringen tar fart även inom livförsäkringsbranschen. Även i år har vi lusläst bolagens årsredovisningar på jakt efter hur många gånger de skriver digitalisering. Enligt Google Trends så har det skett en ökning kraftig ökning. Det som var index 100 förra året, är idag bara 75 – dvs en ökning med 33 procent.

...
Läs mer

Årets trofé

Itello lyfter fram de kundprojekt vi tillsammans genomför och skapar effektivare administrativa processer, sänker kostnader och höjer kvalitén. Läs mer

Hopp till modern plattform

Hur gör man för att överföra fem miljoner pensionsförsäkringar med mängder av olika villkor? Med enkelheten hos en iPhone som förebild fick den enskilde kundens alla olika försäkringar de senaste och bästa villkoren. Därefter överfördes alltihop från det gamla stordatorsystemet till en modern IT-plattform från Itello.
God planering, tillit till de medverkande och genrep möjliggjorde det snabba skarpa genomförandet. Resultatet: tydlighet och halverade avgifter för kunderna, och enklare administration för AMF.

Pension för alla

AMF ville gå över till ett nytt försäkringssystem för att kunna erbjuda sina 4 miljoner kunder mer flexibla och kostnadseffektiva lösningar inför kommande upphandlingar och anslutningar. Genom att gå över till Itellos Inca kunde AMF erbjuda medlemmarna inom PA03 både fondförsäkringar och traditionella försäkringar. Inca implementerades utan påverkan för slutkunden. Framgångsreceptet innehåller lagarbete med resultatfokus och kreativ höjd. Med denna starka bas i botten har AMF gått in i alla stora valcentralsupphandlingar och anslutningar inom avtalspensionsområdet med Inca.

Slider