Skandia

Slider

”Vi erbjuder sparande med garanti, fondsparande, försäkringar för hälsa och trygghet, banktjänster och rådgivning." 

 Skandia är en av pionjärerna i livförsäkringsbranschen som har lanserat innovativa tjänstepensionserbjudanden, marknadsledande fondtorgslösningar och nyskapande förvaltning av traditionell försäkring. Skandia påbörjar 2017 ett strategiskt arbete mot modernare systemstöd genom att ersätta ett egenutvecklat system med Itellos affärssystem Inca. På detta sätt får Skandia en stabil grund för liknande modernisering inom andra områden, förenkling av interna processer och en mer konsoliderad systemmiljö.

AI Pension lämnar över till Skandia

Arkitekternas pensionskassa AI Pension har under de senaste åren sökt en hållbar lösning för sina ca 22 000 medlemmar och försäkringstagare. Länge sökte man efter synergier genom att slå ihop verksamheten och systemstöd med ytterligare någon pensionskassa. Nu överlåter man avtal och förvaltat kapital till Skandia.

...
Läs mer

AP Pension köper Skandias verksamhet i Danmark

AP Pension köper Skandias verksamhet i Danmark. Därmed lämnar ytterligare en svensk aktör den danska marknaden för att fokusera på sin hemmamarknad.

2018 sålde SEB Banken sin livverksamhet i Danmark till Danske Bank.

...
Läs mer

ITP-upphandlingen klar

13 bolag deltog i upphandlingen av det nya femåriga avtalet inom ITP-avtalet – idag fick vi reda på vilka tio bolag som blev utvalda.

...
Läs mer