• se
  • en
  • no

Swedbank Försäkring har alla försäkrings- och pensionsavtal i ett och samma system - Inca.
Det skapar kostnadsfördelar och synergier inom IT och i verksamheten.
Via Swedbank och de fristående Sparbankerna distribueras ett av marknadens bredaste erbjudande av sparande via kontorsnät och Internetbank.

”Vi främjar en sund och hållbar ekonomi för de många hushållen och företagen.” – Swedbank

ITP-upphandlingen klar
ITP-upphandlingen klar - här är vinnarna13 bolag deltog i upphandlingen av det nya femåriga avtalet inom ITP-avtalet – idag fick[...]
Digitaliseringen tar fart även inom livförsäkringsbranschen
Digitaliseringen tar fart även inom livförsäkringsbranschenÄven i år har vi lusläst bolagens årsredovisningar på jakt efter hur många gånger de[...]
Äntligen alla försäkringar i samma system!
"Flytten från det gamla systemet NYFS till Inca innebär att Swedbank Försäkring får en rad fördelar. "Nu har vi en[...]

Årets trofé

Itello lyfter fram de kundprojekt vi tillsammans genomför och skapar effektivare administrativa processer, sänker kostnader och höjer kvalitén.
Läs mer


Systemskifte i live-miljö

Swedbank Försäkring ville framtidssäkra sina systemlösningar och samtidigt minska sina kostnader för drift, IT-miljöer, handläggning, test och förvaltning. Lösningen blev att låta tre gamla försäkringssystem växa ihop till ett enda nytt – Itellos Inca. Ett konststycke som ställde stora krav på både en strukturerad process och säker datahantering. Men den verkliga utmaningen bestod i att projektet skulle genomföras under pågående drift, utan att kunderna märkte något av det som skedde i bakgrunden. Nu arbetar handläggarna i ett enda system vilket ger hög effektivitet och säkerhet.

Algoritmiska portföljer

Projektet "Algoritmiska portföljer" genomfördes under 2018 då algoritmiska portföljer identifierats som en viktig pusselbit av Swedbank inför 2018-års ITP-upphandling. Tack vare Incas befintliga grundfunktionalitet så kunde man på kort tid, och med mindre ingrepp från Itello, generera en stor effekt i form av affärsnytta för Swedbank. Med stöd för algoritmiskt förvaltade portföljer i Inca kan Swedbank nu, snabbt och enkelt, erbjuda portföljer med mer sofistikerade metoder för nedtrappning av risken i portföljen inför pensioneringen.

Swedbank blev ett av de valbara bolagen i 2018-års ITP upphandling inom fondförsäkring.

Slider