Swedbank Försäkring har alla försäkrings- och pensionsavtal i ett och samma system - Inca.
Det skapar kostnadsfördelar och synergier inom IT och i verksamheten.
Via Swedbank och de fristående Sparbankerna distribueras ett av marknadens bredaste erbjudande av sparande via kontorsnät och Internetbank.

”Vi främjar en sund och hållbar ekonomi för de många hushållen och företagen.” – Swedbank

ITP-upphandlingen klar
ITP-upphandlingen klar - här är vinnarna13 bolag deltog i upphandlingen av det nya femåriga avtalet inom ITP-avtalet – idag fick[...]
Äntligen alla försäkringar i samma system!
"Flytten från det gamla systemet NYFS till Inca innebär att Swedbank Försäkring får en rad fördelar. "Nu har vi en[...]
Itello-kunder valbara i ITP-upphandlingen
Itello-kunder valbara i ITP-upphandlingen I slutet av förra veckan tillkännagavs vilka försäkringsbolag som får förvalta tjänstepensionen ITP för privattjänstemän under[...]

Årets trofé

Itello lyfter fram de kundprojekt vi tillsammans genomför och skapar effektivare administrativa processer, sänker kostnader och höjer kvalitén.
Läs mer


Systemskifte i live-miljö

Swedbank Försäkring ville framtidssäkra sina systemlösningar och samtidigt minska sina kostnader för drift, IT-miljöer, handläggning, test och förvaltning. Lösningen blev att låta tre gamla försäkringssystem växa ihop till ett enda nytt – Itellos Inca. Ett konststycke som ställde stora krav på både en strukturerad process och säker datahantering. Men den verkliga utmaningen bestod i att projektet skulle genomföras under pågående drift, utan att kunderna märkte något av det som skedde i bakgrunden. Nu arbetar handläggarna i ett enda system vilket ger hög effektivitet och säkerhet.

Slider