Findig 2019 - Finansnäringens och digitaliseringskonferens i Oslo

I onsdags (5/6) var Itello på plats i Oslo som utställare på Findig. Dagen bjöd på flera engagerande föreläsningar och intressanta samtal och möten med branschkollegor. Detta är en kort sammanfattning av eventet.

Ingen undgår de stora förändringar som sker inom finansmarknaden idag. På Findig 2019 fick deltagarna en översikt av de senaste trenderna, uppdateringar från nyckelpersoner i branschen samt chansen att diskutera den nya vardagen med kollegor. Kunderna förväntar sig nya, smarta lösningar från finansbranschen och samtidigt möter branschen nya aktörer tvingas anpassa sig till nya regleringar. Robotisering och AI väntas revolutionera arbetsmarknaden och de som inte anpassar sig tillräckligt snabbt till de förändringar som sker riskerar att falla bort. 

Under Findig lyfte självklart Itello fram det nordiska ekosystemet inom liv och pension som även det är på stark frammarsch. Frågan är inte längre om försäkringsbolagen ska använda sig av ny teknologi, utan hur den kan användas för ett affärsmässigt försprång. För att överleva i den snabba utvecklingen blir proaktivt arbete, samarbeten, kundrelevans och kompetenssäkring avgörande. Det blev en inspirerande dag som bjöd på ämnen som framtidens fintech, om att våga ta beslut och göra svåra val, om digitalisering är svaret på en god kundupplevelse samt vad digital transformation innebär och mycket, mycket mer.

Insurance 4.0

Vår egen Henrik Allert, Head of digital solutions, lyfte fram att försäkringsbranschen rör sig, som alla andra branscher, mot Industri 4.0.
Vi lever i en spännande tid och mängder med möjligheter väntar, men för att vara konkurrenskraftig måste bolagen satsa än mer på kundfokuserade och data-drivna organisationer. De etablerade branschaktörerna har inte bredden att själva täcka upp för alla framtida scenarios. Så för att nå framgång gäller det att förstå ekosystemet och ha koll på befintliga Insurtechaktörer för framtida samarbeten och kompetenssäkring.

Henrik tryckte på att det gäller att lära sig att hantera och använda all mängd data på ett smart sätt. Machine Learning, AI, jobba med automatisering för att nå nya kunder, bli mer relevanta för sina kunder samt utveckla en kontinuerlig dialog med dem. Dessutom måste försäkringsbranschen leva upp till nya krav och regelverk som dessutom ger kunderna allt större kontroll över den information som finns. Det har redan hänt inom bankvärlden och samma fenomen kommer att uppstå inom försäkringsbranschen där förtroende och transparens blir viktiga nyckelord i framtiden.

Ladda ner Henriks presentation


Cloud financial services – risk or opportunity?
Cloud financial services – risk or opportunity? More and more businesses are starting to adopt cloud computing as a significant[...]
A successful 2020 and off to a good 2021
A successful 2020 and off to a good 2021 A word from our CEO: Looking back, with the uncertain impact[...]
PP Pension går över till molnlösning från Itello i samarbete med Future Core Cloud
PP Pension går över till molnlösning från Itello i samarbete med Future Core Cloud Itello bygger vidare på sitt samarbete med Future Core Cloud[...]
  • June 13, 2019