Högsta kreditvärdighet AAA - tolv år i rad

Itello har för tolfte året i rad fått den högsta kreditvärdighet AAA av kreditratingföretaget Bisnode.

Itello är ett av få svenska aktiebolag som har AAA-rating och vi är stolta över vårt höga kreditbetyg. Det bygger på Bisnodes kreditvärderings-system som betygssätter ett företags betalningsförmåga utifrån en mängd beslutsregler.

Ungefär tre procent av alla företag har högsta betyget i Bisnodes kreditvärderingsmodell AAA. För att kunna tilldelas betyget krävs att man funnits i minst 10 år, omsätter minst 2 miljoner kronor och att man presterar avsevärt mycket bättre än branschens genomsnitt. Detta innebär trygghet för våra kunder och leverantörer att vi kan leva upp till de åtaganden som vi har.

Vi vill passa på att tacka våra kunder för deras förtroende och våra anställda som arbetar hårt för att uppfylla detta.

Om kreditbetyget

Modellen har funnits sedan 1989 och bygger på ett regelverk med hela 2 400 beslutsregler. Det är en gemensam ratingstandard för alla nordiska länder. Kreditbetyget baseras på en kombination av de fyra områdena: betalningsförmåga, ekonomi, ålder/verksamhet och ägare/ledning.  

Bisnodes kreditbetygsintyg fungerar som både kvalitetsstämpel och kvitto på att ditt företag är välskött och innebär en låg kreditrisk. Företag med kreditbetyget AAA, AA eller A är välskötta. Det innebär att risken för konkurs är låg, att man har högre tillväxttakt och är lönsammare än företag som inte är kreditvärdiga.

2019 års PAS-rapport från Celent – Itello befäster sin position i Norden

​Celents PAS-rapport 2019 – Itello befäster sin position i Norden​Celent presenterade nyligen ...

Läs mer

SPP vinnare av CIO Awards 2019 “Årets digitala projekt”

CIO Awards 2019 - SPP nominerad i kategorin ”årets digitala projekt” Den ...

Läs mer

Fora, första pensionsaktören med kärnsystemet i molnet

Fora - första pensionsaktören med kärnsystemet i molnetFora valde under hösten 2018 ...

Läs mer
  • February 21, 2020