• Swedish
  • English
  • Norwegian Bokmål

Itello utställare på ​Findig 2019 i Oslo

På ​onsdag den 5 juni intar Itello scenen på Clarion Hotel The Hub i Oslo för att informera om en pensionsbransch i förändring och om Itellos satsning på eget pensionskonto (EPK) som införs i Norge år 2021.

För sjätte året i rad samlar Finans Norge och Teknisk Ukeblad ledande teknikföretag och nyckelpersoner från finansbranschen för att informera om de senaste trenderna och diskutera ”den nya vardagen” som branschen står inför. Som ledande leverantör av PAS-system (Policy Administration Systems) i Norden finns Itello på plats för att lyfta fram den digitala teknologin som väntas revolutionera hela försäkringsbranschen. Vilka möjligheter och utmaningar skapar den nya verkligheten och hur kan du agera för att få ett affärsmässigt försprång? Kom till vår monterplats nr 19 så berättar vi mer.

Liv- och pensionsförsäkringsbranschen står inför en rad utmaningar under de närmaste åren. Nytt pensionssystem med avgiftsbestämda pensioner, nya regelverk, högre räntor, allt mer krävande kunder och en snabbare teknikutveckling. Allt detta ställer höga krav på att kunna kombinera en högeffektiv verksamhet ​med en bra innovationsförmåga.

​Henrik Allert,
Head of Digital Solutions, Itello.  


En pensionsbransch i förändring - föredrag av Henrik Allert, Head of Digital Solutions på Itello ​

Kl. 13.15-13.35 i Parallellsesjon 3 Insurtech, håller Henrik Allert föredrag om en pensionsbransch i förändring och om hur marknadstrender och den digitala transformationen påverkar branschen. 

Liv- och pensionsbranschen står inför flera utmaningar de kommande åren. Nytt pensionssystem med avgiftsbestämda pensioner, nya regelverk, högre räntor, allt mer krävande kunder och en snabbare teknikutveckling. Allt detta ställer höga krav på att kunna kombinera en högeffektiv verksamhet ​med en bra innovationsförmåga. ​Henrik ​kommer att lyfta fram marknadstrender ​inom branschen och hur ny teknologi kan användas till att driva digital transformation för att främja båda automatisering och ökat kundvärde.

​Försäkringsbranschen rör sig​, precis som alla andra branscher, mot Industri 4.0. För att vara konkurrenskraftig måste bolagen satsa än mer på kundfokuserade och data-drivna organisationer. De etablerade branschaktörerna har idag inte bredden att själva täcka upp för alla framtida scenarios. Så för att nå framgång gäller det att förstå ekosystemet och lära sig att hantera och använda all mängd data på ett smart sätt. Machine Learning, AI, jobba med automatisering för att nå nya kunder, bli mer relevanta för sina kunder samt utveckla en kontinuerlig dialog med dem.

Itello satsar på eget pensionskonto

Itello rekryterar Country Manager i Norge

År 2021 införs Eget Pensionskonto (EPK) för privatanställda tjänstemän i Norge. För försäkringsbranschen och andra pensionsleverantörer innebär EPK stora förändringar och med det följer behov av nya investeringar, framförallt i form av ett effektivt
och automatiserat IT-stöd. 

Som ledande leverantör av PAS (Policy Administration System) i Norden, erbjuder Itello Inca Life and Pension Insurance Suite - marknadens mest kompletta och kostnadseffektiva IT-plattform som möjliggör för våra kunder att nyttja potentialen i EPK och ta en vinnande marknadsposition. Läs mer.

Itello ökar satsningen i Norge  och rekryterar Øyvind Larsen ​som Country Manager för Itello i Norge. Øyvind​ tillträdde tjänsten ​i april 2019. Han har lång erfarenhet av IT-branschen och hans fokusområde de senaste åtta åren har varit inom försäkring. 

Øyvinds fokus är att etablera Itello på den norska marknaden​ och med sin gedigna erfarenhet och kompetens kommer han att bli en stor tillgång till Itellos fortsatta bearbetning.


Jag är förväntansfull inför mitt nya uppdrag och ser med spänning fram emot att stärka Itellos position ytterligare på den norska marknaden. Itello är en ledande leverantör av affärssystem till den nordiska livförsäkringsbranschen och mitt fokus blir att hjälpa de norska livförsäkrings- och pensionsbolagen på deras fortsatta digitaliseringsresor.

​Øyvind Larsen ​
Country Manager Norge, Itello.  Itello erkänd av Gartners Magic Quadrant
Itello är stolt över att vara en av de elva leverantörerna som är erkända i rapporten och den enda leverantören med huvudkontor i Norden.
Launch of the Nordic Insurtech Report
As a result of Stockholm Fintech Week the Nordic Insurtech Report is released today. Co-authored by Itello's Head of digital solutions, Henrik Allert.
Itello har utnämnts till Mästargasell 2019
Självklart är vi ärade och tacksamma för den fantastiska utmärkelsen som är ett tecken på att vi springer åt rätt håll och bibehåller en hög tillväxttakt.
Telefon

​+47 92 682 400

Adresse

Itello AB
​Apotekergaten 10B
0180 Oslo

  • May 22, 2019