SPP vinnare av CIO Awards 2019 "Årets digitala projekt”

När CIO Awards gick av stapeln för femtonde året i rad utsågs SPP, en av de ledande digitala aktörerna i Sverige, till vinnare av Årets digitala projekt för sitt digitala tjänstepensionserbjudande. Med SPPs digitala tjänstepensionserbjudande, som varken kräver penna eller papper, möjliggör de en fullt ut digital säljprocess där kunden erbjuds snabb, smidig och effektiv betjäning med digital signering. SPP stod i sällskap med bland annat Ikea Industry, Skatteverket och Stockholm Exergi. Detta blev en riktig rysare, där SPP tog hem segern!

Motivering från CIO:s jury:

"En klassisk win-win där förbättring och förenkling för alla inblandade parter sparar både tid och pengar. Projektet är en del i en omfattande digitaliseringsresa där ny teknik och nya arbetssätt skapar stort värde och föder innovationskraft och nya samarbeten. Att vara först i Sverige med att lansera en produkt som denna ger både ett försprång på marknaden och utmärkelsen Årets digitala projekt 2019".  

Livförsäkringsbranschen kännetecknas idag av snabb digital transformation, i en förändringstakt som tidigare aldrig upplevts, som ger upphov till nya kundbeteenden och kundkrav. Vi ser en spännande förändring i branschen där SPP tagit ledningen med support från Itello genom vara den naturliga hubben i det svenska ekosystemet inom livförsäkring och pension.

SPP påbörjade sin stora förändrings- och digitaliseringsresa 2015 med att ersätta oflexibla och föråldrade IT-system med Inca från Itello. Med deras högaktuella digitala tjänstepensionserbjudande möjliggör de en fullt ut digital säljprocess där kunden erbjuds snabb och smidig betjäning med digital signering. Målet är att slopa alla blanketter och manuella moment. Från att du som företagskund har bestämt dig så behövs varken penna eller papper, utan endast signering med Bank-ID, och snabbt är pensionsplanen etablerad och klar.

Itello är stolta över att som partner till SPP kunna erbjuda marknadens bästa IT-plattform och genom detta möjliggöra SPPs nyskapande digitala förflyttning som en av branschens mest innovativa aktörer. Det är otroligt inspirerande att genomföra denna förändringsresa tillsammans. Det SPP har lyckats genomföra och genomdriva under ett par år är exceptionellt och värt att uppmärksamma. Vi är övertygade om att det här bara är början på den förflyttning som branschen måste göra mot industri 4.0. Kundfokuserade, anpassningsbara och data-drivna organisationer är en förutsättning för att liv- och pensionsbolagen ska vara fortsatt relevanta och konkurrensmässiga även i framtiden.

Om CIO Awards

CIO Awards arrangeras sedan 15 år tillbaka av IDG:s CIO Sweden i samarbete med Accenture. Varje år utses vinnare inom fyra kategorier: Årets CIO, Årets digitala projekt, Årets hållbara projekt och Årets digitala inspiratör.

Nu får du avsevärt mycket bättre pensionsprognoser på minPension
Nu får du avsevärt mycket bättre pensionsprognoser på minPension​​​Idag kan pensionsportalen minPension erbjuda betydligt bättre pensionsprognoser för blivande pensionär i[...]
SPP’s 8:e migrering i transformationsprojektet Future Core
SPP's 8:e migrering i transformationsprojektet Future Core2015 påbörjade SPP sin stora automatiserings- och digitaliseringsresa med att ersätta en fragmenterad IT-plattform[...]
Premiär för SPPs helt digitala tjänstepensionserbjudande
Premiär för SPPs helt digitala tjänstepensionserbjudandeSPP lanserar nu Sveriges första heldigitala tjänstepensionserbjudande. "En helt ny IT-plattform och ett batteri av[...]
  • December 13, 2019