• se
  • en
  • no

Swedbank vinnare av Årets trofé för 2018

​Swedbank​ vann det prestigefyllda priset Årets trofé 2018 från Itello. Tack vare projektet "Algoritmiska portföljer" kan Swedbank erbjuda portföljer med mer sofistikerade metoder för nedtrappning av risken inför pensioneringen till sina kunder. Duktiga och entusiastiska projektdeltagare och ett effektivt samarbete mellan Swedbank och Itello är nyckeln till det framgångsrika projektet som genomfördes i en effektiv iterativ process där man tillsammans tog fram den allra bästa lösningen.


Nytt erbjudande - snabbt och enkelt

Projektet "Algoritmiska portföljer" genomfördes under 2018 då algoritmiska portföljer identifierats som en viktig pusselbit av Swedbank inför 2018-års ITP-upphandling. Tack vare Incas befintliga grundfunktionalitet så kunde man på kort tid, och med mindre ingrepp från Itello, generera en stor effekt i form av affärsnytta för Swedbank. Med stöd för algoritmiskt förvaltade portföljer i Inca kan Swedbank nu, snabbt och enkelt, erbjuda portföljer med mer sofistikerade metoder för nedtrappning av risken i portföljen inför pensioneringen.

Swedbank blev ett av de valbara bolagen i 2018-års ITP upphandling inom fondförsäkring. 

previous arrow
next arrow
Slider

Om Årets trofé

Varje år genomför Itello många projekt tillsammans med våra kunder. Genom Årets trofé vill vi uppmärksamma människorna i projekten och resultatet av deras förmåga att genomföra uppgifterna. Projekten visar en stor bredd på uppdrag och kompetens hos våra medarbetare och funktionalitet i våra produkter, men framförallt mod hos våra kunder att ta sig an utmanande projekt.

Projekten nomineras av medarbetare på Itello och utses av en nomineringskommitté som består av anställda på Itello. Under våren arbetar nomineringskommittén med att gå igenom de projekt vi har genomfört tillsammans med våra kunder under föregående år. Stora eller små spelar ingen roll, det viktigaste är att de tillför kundvärde. Detta ger alla projekt möjlighet att bli utvalda för att bli nominerade. Kriterierna är att projekten har skapat stort kundvärde, ger ekonomiska positiva effekter samt var i produktion eller att de genomförts under föregående år.

Bland de projekt som slutförts under 2018 valde nomineringskommittén att nominera tre projekt. Förutom Swedbank nominerades även SPP och Folksam. Läs om de nominerade projekten.  

12,9-14,9% avkastning i Swedbank försäkrings entréfonder 

​Swedbank Försäkring meddelade under onsdagen att bolagets entréfonder inom kollektivavtalad tjänstepension levererade en snittavkastning på mellan 12,9 och 14,9 procent inom de fyra stora avtalen under årets första kvartal.

Swedbank Försäkring har entréfonderna i de fyra stora avtalen; KAP-KL, SAF-LO, ITP och PA 16. I entréfonderna fördelas pensionskapitalet mellan aktie- och räntefonder i relation till ålder och utbetalningstid. Fram till 56 års ålder är kapitalet till 100 procent i aktiefonder, därefter flyttas kapital successivt över till räntefonder. De senaste fem åren har den genomsnittliga avkastningen legat på mellan 12,0 och 12,6 procent beroende på avtalsområde. Läs mer. 

Morning Insights – Insurtech och Insurance 4.0
Det nordiska ekosystemet inom liv och pension är på stark frammarsch. Frågan är dock inte längre om försäkringsbolagen ska använda sig av ny teknologi, utan hur den kan användas för ett affärsmässigt försprång. För att överleva i den snabba utvecklingen blir proaktivt arbete, samarbeten, kundrelevans och kompetenssäkring avgörande. Detta är några av de slutsatser vi drar från Insurtech 2019.
Nu får du avsevärt mycket bättre pensionsprognoser på minPension
Idag kan pensionsportalen minPension erbjuda betydligt bättre pensionsprognoser för blivande pensionär i åldern 54 till 67 år.
Ny CTO för Itello
Per har mångårig erfarenhet av att hjälpa chefer, team och medarbetare att bygga rätt saker, på rätt sätt med fokus på hög kvalitet och hastighet.
  • May 27, 2019