• se
  • en
  • no

Swedbank vinnare av Årets trofé för 2018

​Swedbank​ vann det prestigefyllda priset Årets trofé 2018 från Itello. Tack vare projektet "Algoritmiska portföljer" kan Swedbank erbjuda portföljer med mer sofistikerade metoder för nedtrappning av risken inför pensioneringen till sina kunder. Duktiga och entusiastiska projektdeltagare och ett effektivt samarbete mellan Swedbank och Itello är nyckeln till det framgångsrika projektet som genomfördes i en effektiv iterativ process där man tillsammans tog fram den allra bästa lösningen.


Nytt erbjudande - snabbt och enkelt

Projektet "Algoritmiska portföljer" genomfördes under 2018 då algoritmiska portföljer identifierats som en viktig pusselbit av Swedbank inför 2018-års ITP-upphandling. Tack vare Incas befintliga grundfunktionalitet så kunde man på kort tid, och med mindre ingrepp från Itello, generera en stor effekt i form av affärsnytta för Swedbank. Med stöd för algoritmiskt förvaltade portföljer i Inca kan Swedbank nu, snabbt och enkelt, erbjuda portföljer med mer sofistikerade metoder för nedtrappning av risken i portföljen inför pensioneringen.

Swedbank blev ett av de valbara bolagen i 2018-års ITP upphandling inom fondförsäkring. 

previous arrow
next arrow
Slider

Om Årets trofé

Varje år genomför Itello många projekt tillsammans med våra kunder. Genom Årets trofé vill vi uppmärksamma människorna i projekten och resultatet av deras förmåga att genomföra uppgifterna. Projekten visar en stor bredd på uppdrag och kompetens hos våra medarbetare och funktionalitet i våra produkter, men framförallt mod hos våra kunder att ta sig an utmanande projekt.

Projekten nomineras av medarbetare på Itello och utses av en nomineringskommitté som består av anställda på Itello. Under våren arbetar nomineringskommittén med att gå igenom de projekt vi har genomfört tillsammans med våra kunder under föregående år. Stora eller små spelar ingen roll, det viktigaste är att de tillför kundvärde. Detta ger alla projekt möjlighet att bli utvalda för att bli nominerade. Kriterierna är att projekten har skapat stort kundvärde, ger ekonomiska positiva effekter samt var i produktion eller att de genomförts under föregående år.

Bland de projekt som slutförts under 2018 valde nomineringskommittén att nominera tre projekt. Förutom Swedbank nominerades även SPP och Folksam. Läs om de nominerade projekten.  

12,9-14,9% avkastning i Swedbank försäkrings entréfonder 

​Swedbank Försäkring meddelade under onsdagen att bolagets entréfonder inom kollektivavtalad tjänstepension levererade en snittavkastning på mellan 12,9 och 14,9 procent inom de fyra stora avtalen under årets första kvartal.

Swedbank Försäkring har entréfonderna i de fyra stora avtalen; KAP-KL, SAF-LO, ITP och PA 16. I entréfonderna fördelas pensionskapitalet mellan aktie- och räntefonder i relation till ålder och utbetalningstid. Fram till 56 års ålder är kapitalet till 100 procent i aktiefonder, därefter flyttas kapital successivt över till räntefonder. De senaste fem åren har den genomsnittliga avkastningen legat på mellan 12,0 och 12,6 procent beroende på avtalsområde. Läs mer. 

Fora, första pensionsaktören med kärnsystemet i molnet
Fora valde under hösten 2018 Itellos affärssystem Inca som nytt IT-stöd för sin verksamhet och väljer nu även Itello Live som leveransmodell. Fora sökte en effektiv och säker driftlösning till Inca som skulle underlätta vardagen för verksamheten. Valet föll på Itello Live från Itello.
Itello ökar sina investeringar i Norge och förvärvar Eikos AS
Itello AB, ett ledande insurtechbolag i Norden som utvecklar affärssystem och digitala lösningar för liv- och pensionsbranschen, förvärvar Eikos AS som erbjuder tjänster och systemlösningar för liv- och pensionsbranschen i Norge.
SPP’s 8:e migrering i transformationsprojektet Future Core
2015 påbörjade SPP sin stora automatisering och digitaliseringsresa med att ersätta en fragmenterad IT-plattform med flertalet äldre och oflexibla IT-system med Inca. Under våren genomfördes den 8:e migreringen, vilket var den hittills största flytten av försäkringsbestånd till Inca.
  • May 27, 2019