• Swedish
  • English
  • Norwegian Bokmål

Swedbank vinnare av Årets trofé för 2018

​Swedbank​ vann det prestigefyllda priset Årets trofé 2018 från Itello. Tack vare projektet "Algoritmiska portföljer" kan Swedbank erbjuda portföljer med mer sofistikerade metoder för nedtrappning av risken inför pensioneringen till sina kunder. Duktiga och entusiastiska projektdeltagare och ett effektivt samarbete mellan Swedbank och Itello är nyckeln till det framgångsrika projektet som genomfördes i en effektiv iterativ process där man tillsammans tog fram den allra bästa lösningen.


Nytt erbjudande - snabbt och enkelt

Projektet "Algoritmiska portföljer" genomfördes under 2018 då algoritmiska portföljer identifierats som en viktig pusselbit av Swedbank inför 2018-års ITP-upphandling. Tack vare Incas befintliga grundfunktionalitet så kunde man på kort tid, och med mindre ingrepp från Itello, generera en stor effekt i form av affärsnytta för Swedbank. Med stöd för algoritmiskt förvaltade portföljer i Inca kan Swedbank nu, snabbt och enkelt, erbjuda portföljer med mer sofistikerade metoder för nedtrappning av risken i portföljen inför pensioneringen.

Swedbank blev ett av de valbara bolagen i 2018-års ITP upphandling inom fondförsäkring. 

previous arrow
next arrow
Slider

Om Årets trofé

Varje år genomför Itello många projekt tillsammans med våra kunder. Genom Årets trofé vill vi uppmärksamma människorna i projekten och resultatet av deras förmåga att genomföra uppgifterna. Projekten visar en stor bredd på uppdrag och kompetens hos våra medarbetare och funktionalitet i våra produkter, men framförallt mod hos våra kunder att ta sig an utmanande projekt.

Projekten nomineras av medarbetare på Itello och utses av en nomineringskommitté som består av anställda på Itello. Under våren arbetar nomineringskommittén med att gå igenom de projekt vi har genomfört tillsammans med våra kunder under föregående år. Stora eller små spelar ingen roll, det viktigaste är att de tillför kundvärde. Detta ger alla projekt möjlighet att bli utvalda för att bli nominerade. Kriterierna är att projekten har skapat stort kundvärde, ger ekonomiska positiva effekter samt var i produktion eller att de genomförts under föregående år.

Bland de projekt som slutförts under 2018 valde nomineringskommittén att nominera tre projekt. Förutom Swedbank nominerades även SPP och Folksam. Läs om de nominerade projekten.  

12,9-14,9% avkastning i Swedbank försäkrings entréfonder 

​Swedbank Försäkring meddelade under onsdagen att bolagets entréfonder inom kollektivavtalad tjänstepension levererade en snittavkastning på mellan 12,9 och 14,9 procent inom de fyra stora avtalen under årets första kvartal.

Swedbank Försäkring har entréfonderna i de fyra stora avtalen; KAP-KL, SAF-LO, ITP och PA 16. I entréfonderna fördelas pensionskapitalet mellan aktie- och räntefonder i relation till ålder och utbetalningstid. Fram till 56 års ålder är kapitalet till 100 procent i aktiefonder, därefter flyttas kapital successivt över till räntefonder. De senaste fem åren har den genomsnittliga avkastningen legat på mellan 12,0 och 12,6 procent beroende på avtalsområde. Läs mer. 

Itello breddar sin marknad genom utökat samarbete med Future Core
Itello och Future Core Fintech Consulting inleder en gemensam satsning riktad mot mindre aktörer inom liv- och pensionsförsäkring. Företagen utökar sitt samarbete genom ett partneravtal som breddar marknaden för Itellos marknadsledande affärssystem.
Itello builds on Microsoft Azure to lead the European Life & Pension industry into the cloud
By achieving IP Co-Sell partner status for Microsoft Azure, Itello extends the relationship with Microsoft, leading the way for cloud transition in the European Life & Pension (L&P) industry.
Itello förstärker med Christine Blinke som ny CMO
Christine Blinke är ny Chief Marketing Officer på Itello. Som ansvarig för marknadsstrategi, marknadskommunikation och varumärkesutveckling får hon en nyckelroll när Itello nu expanderar internationellt.
  • May 27, 2019