Itello och Cognizant erbjuder nya tjänster tillsammans

Efterfrågan rörande digitalisering av administrativa tjänster inom försäkringsbranschen ökar konstant. Itello och Cognizant har nu tecknat ett partnerskapsavtal för att kunna erbjuda kunderna nya typer av tjänster

– Vi har ständigt pågående diskussioner med våra kunder och försäkringsbolag om att öka effektiviteten, sänka kostnaderna och möta digitaliseringen med ett modernare stöd till affärsverksamheten, säger Johan Ehnbom, Sälj & Marknadschef för Itello. Samtidigt märker vi att intresset för att även ta steget till att lägga ut de administrativa tjänsterna till externa partners (engelska ITO + BPO) också har vaknat till i branschen.

– Det finns därför goda möjligheter för partners att paketera och erbjuda administrativa tjänster baserade på Itellos försäkringssystem Inca till de kunder och försäkringsbolag som är intresserade. Vi ser det som en väldigt spännande möjlighet för både Itello och Cognizant, men framförallt som ett alternativ för våra kunder att ytterligare effektivisera sin verksamhet, avslutar Johan Ehnbon.

– Cognizant ser en tydlig trend och intresse för att implementera as-a-Service modeller från försäkringsbolagen i Sverige och Norden, säger Kaushik Sarkar, Nordenchef på Cognizant. I samarbetet med Itello och nyttjandet av Cognizants framstående kompetens i Vilnius, Litauen, ser Cognizant fram emot att bistå försäkringsbolag med en as-a-service pensionsplattform och administrativa försäkringsprocesser-as-a-service som en leveransmodell och därigenom möjliggöra för försäkringsbolagens fulla potential mot digitalisering.

Cognizant är först ut i Itellos Partner Program som är skapat för att kunna erbjuda nya produkter och tjänster från partners som tillför stort värde för våra kunder, både rörande implementationsprojekt och kontinuerligt effektiviseringsarbete. Itello genomför via programmet kompetensförsörjning till Cognizant i Norden, Vilnius och Kolkata.

Läs mer om Itello Partner Program

Cognizant (NASDAQ-100: CTSH) är ett av världens ledande företag för professionella tjänster, som omformar kunders affärs-, drift- och teknikmodeller till att passa den digitala tidsåldern. Vår unika branschorienterade, rådgivande strategi hjälper kunder att utveckla visioner, bygga och driva mer innovativa och effektiva företag. Med huvudkontor i USA, är Cognizant på plats 230 på Fortune 500 och rankas bland de mest framgångsrika och snabbast växande företagen i världen. Läs mer om hur Cognizant hjälper kunder utvecklas till att bli digitala ledare på www.cognizant.com eller följ Cognizant på Twitter på @Cognizant.

Cognizant har ett servicecenter i Vilnius, Litauen, där man erbjuder olika outsourcingtjänster med svensktalande personal till de nordiska försäkringsbolagen. I partnersamarbetet kommer Itello att utbilda Cognizants medarbetare i Itellos olika produkter.

Läs mer om Cognizant och Storebrands strategiska samarbete i Vilnius

Följ Itello på LinkedIn så missar du inga nyheter!

  • March 6, 2017