Monterro investerar i Itello

Itello, som är marknadsledande inom utveckling av affärssystem och digitala lösningar för liv- och pensionsbranschen, tar in Monterro som ägare tillsammans med grundarna.

Itello grundades 2003 med affärsidén att förse liv- och pensionsbranschen med en standardlösning. Femton år efter starten erbjuder Itello standardsystemet Inca och har flera av marknadens ledande aktörer som kunder. Grundarna har under en tid letat efter en långsiktig partner som kan hjälpa Itello att ta nästa steg i utvecklingen. Med Monterros operationella och finansiella stöd kommer nu Itello öka satsningarna på att vidareutveckla Inca och hjälpa sina kunder att effektivisera genom ökad automation.

Monterro har omfattande erfarenhet av att utveckla mjukvarubolag och känner Itello väl bland annat genom att en av grundarna har varit styrelseledamot i Itello i över tio år. Genom partnerskapet blir Monterro ny huvudägare i Itello och kommer tillsammans med grundare och personal fortsätta att vidareutveckla Itello. Samtliga Itellos grundare kvarstår som ägare i bolaget.

”Itello är ett bolag som vi har följt under en längre tid och som mycket väl passar vår investeringsprofil. Itello har en unik position med stark företagskultur och nöjda kunder. Vi kommer nu att öka investeringstakten i Inca och vidareutveckla Itellos erbjudande för att hjälpa kunderna att effektivisera genom bland annat ökad digitalisering. Utvecklingen av Inca kommer även i fortsättningen att ske i nära dialog med Itellos kunder”, säger Peter Larsson, Managing Partner, Monterro.

”Som grundare har vi letat efter en partner som kan bära vår företagskultur vidare och som vill fortsätta bygga ett starkt fristående bolag, vilket vi tror är bäst för våra kunder och medarbetare. Monterro känner oss väl och har rätt förutsättningar för att förstå komplexiteten i våra långa affärsrelationer. Vi kommer nu att fortsätta att leda utvecklingen av standardsystem och automatiseringen av liv- och pensionsmarknaden”, säger Hans von Knorring, styrelseordförande och medgrundare, Itello.

För mer information kontakta:

Hans von Knorring, styrelseordförande och medgrundare, Itello
Telefon: 070-325 22 05, E-post 

Peter Larsson, Managing Partner, Monterro
Telefon: 08-20 05 56, E-post

Följ Itello på LinkedIn så missar du inga nyheter!

  • March 15, 2017