AMF vinnare av Årets trofé 2016

 

AMFs banbrytande och uppmärksammade projekt att överföra och migrera 5 000 000 försäkringar vann det prestigefyllda priset Årets trofé 2016 från Itello. 

AMF - Hopp till modern plattform
Hur gör man för att flytta fem miljoner pensionsförsäkringar med mängder av olika villkor? Med enkelheten hos en iPhone som förebild fick den enskilde kundens alla olika försäkringar de senaste och bästa villkoren. Därefter överfördes alltihop från det gamla stordatorsystemet till en modern IT-plattform från Itello.

God planering, tillit till de medverkande och genrep möjliggjorde det snabba skarpa genomförandet. Resultatet: tydlighet och halverade avgifter för kunderna och enklare administration för AMF.

Computer Sweden lyfte fram projektet i en artikel med titeln  AMF lämnade stordatorn och sänkte avgifterna med 300 miljoner

Läs också artikeln i Computer Sweden AMF Pension standardiserar från 2011

Vi vill uppmärksamma nyskapande projekt och lyfta fram människorna bakom
Under ett år genomför Itello många stora som små projekt tillsammans med våra kunder. Årets trofé är ett sätta att uppmärksamma de projekt och de personer som skapar skillnad och ger sina kunder lite mer att leva för. I år är det dessutom stor variation mellan de olika nominerade projekten vilket visar spännvidden och omfattningen av de projekt vi driver tillsammans med våra kunder.  Medarbetare på Itello har nominerat projekt och juryn har bestått av anställda på Itello. Bland de projekt som slutförts under 2016 valde juryn att nominera tre projekt. Förutom AMF var följande två projekt nominerade.

Nordnet - Framgång skapar nya förutsättningar
I Danmark är den enskilda individen både medveten och kräsen i valet av den egna pensionslösningen. Nordnet står starkt för att bemöta denna efterfrågan och är en stjärna som lyser starkt bland konkurrenterna!

För våra kunder är vi en långsiktig partner. Vi förstår kundens komplexa verklighet och betydelsen av ett helhetsperspektiv. Nordnets framgångar skapade nya förutsättningar, därför har vi gemensamt effektiviserat den danska verksamheten för pensionsprodukter genom förenklingar och anpassning till lokala krav på regelefterlevnad.

Swedbank - Cross-border co-operation
Hur skapar man ytterligare synergier när man redan har alla försäkringar i ett och samma system? 2013 migrerade Swedbank tre system till ett och blev det årets vinnare av Årets trofé. Det gav dem flera pusselbitar för att effektivisera sin verksamhet i flera dimensioner. Men en pusselbit saknades. Under året har den applikationsnära förvaltningen förstärkts genom nearshoring av verksamheten i Stockholm och Vilnius i Litauen.

Genom projektet har vi etablerat ett effektivt samarbete mellan verksamhet, applikationsdrift och ren IT-drift. Det är en gediget sammanfogad triangel som levererar kundnytta och står på en stabil kunskaps- och värdegrund. Med ett starkt incitament och viljestyrka, liksom tydliga riktlinjer nådde man målet. På plats i Vilnius och i Stockholm finns nu ett solitt team med både genuin IT och kompetens kring Inca.

Läs mer om tidigare projekt vinnare av Årets trofé.

Följ Itello på LinkedIn så missar du inga nyheter!

  • June 1, 2017