Camilla Larsson, AMF – kan vinna titeln årets CIO!

I december får vi reda på vem som blir årets CIO på IDGs event CIO Awards 2017. Bland de nominerade finns CIOs från en rad branscher – men bara en från finansbranschen – Camilla Larsson, AMF.

Ett stort grattis till nomineringen Camilla, till hela AMF och till försäkringstagarna!

Projektet som AMF genomfört innebär att man lämnat stordatormiljön för en modernare IT-plattform med affärssystemet för hela försäkringsbranschen Inca från Itello. Resultatet är att nästan 3 miljoner kunder halverar sina kostnader – 300 miljoner per år. Dessutom får man utökad funktionalitet.

Projektet har redan belönats med Årets trofé från Itello vid en välbesökt sammankomst för hela livförsäkringsbranschen i juni 2017. 

För 2,9 miljoner av de kunderna halverades nyligen snittavgiften – totalt handlar det om 300 miljoner i lägre avgifter till AMF varje år – i samband med att deras försäkringar lyftes över till en modern it-plattform."

Computer Sweden

Camilla Larsson är enhetschef för försäkring på AMF och har under många år drivit frågan om att livförsäkringsbranschen behöver bygga branschgemensamma processer för att kunna sänka kostnaderna.

Itello driver tillsammans med våra kunder branschen mot en ökad standardisering som möjliggör ökad automatisering och digitalisering. Resultatet är ökad effektivitet och underlättad regelefterlevnad av ständigt nya regulatoriska krav samt ökad förmåga att marknadsanpassa sina erbjudanden. Vårt branschspecifika affärssystem Inca, används av allt fler aktörer vilket bidrar till lägre kostnader och effektivare administration.

Läs mer om hur vår gemensamma framgångsfaktor - Samverkan mellan kunder fungerar. 

Dags för hela branschen att lämna egenutvecklade system och framtidssäkra verksamheten?

Camilla Larsson konstaterar: ”Hela pensionsbranschen måste göra upp med gamla arbetsmetoder, begrava de gamla egenutvecklade systemen och satsa på standardsystem.”

Läs mer: Computer Sweden - AMF standardiserar

I en artikel i branschtidningen Pensionsnyheterna redovisar Lars-Ove Wängemar  sin tankar och funderingar kring försäkringsbolagens oförmåga att byta sina föråldrade system.

Åldrande IT-system – en utmaning för den svenska livförsäkringsbranschen?
Åldrande IT-system – utmaningar för livförsäkringsbranschen?På Svenska Försäkringsföreningens seminarium om Åldrande IT-system, sammanfattade Lars-Ove Wängemar från Min pension problematiken.På Svenska Försäkringsföreningens[...]
Dags att se branschen med nya ögon!
Det långsiktiga sparandet I det senaste numret av en av branschtidningarna redovisas statistik från Försäkringsförbundet, i termer av premieinkomster.Våra siffror[...]
Var femte svensk tror på spöken* – hur många tror på svensk allmänsjukvård?
Personriskmarknaden Uppenbarligen anser allt fler svenska företag att det är viktigt att ge sina anställda en sjukvårdsförsäkring. Är det för[...]

ITP-upphandlingen klar
ITP-upphandlingen klar - här är vinnarna13 bolag deltog i upphandlingen av det nya femåriga avtalet inom ITP-avtalet – idag fick[...]
Camilla Larsson, AMF – kan vinna titeln årets CIO!
Camilla Larsson, AMF – kan vinna titeln årets CIO! I december får vi reda på vem som blir årets CIO[...]
“AMF lämnade stordatorn och sänkte avgifterna med 300 miljoner”
AMF lämnar stordatorn och sparar 300 MSEK per årI en artikel i Computer Sweden intervjuas Camilla Larsson om hur AMF[...]