Skandia väljer Itello för att modernisera sitt IT-stöd

Skandia, ett av Sveriges ledande livförsäkringsbolag, har valt att förnya sitt IT-stöd med moderna standardsystem från fintechbolaget Itello.

Genom det fleråriga avtalet med Itello får Skandia tillgång till standardfunktionalitet genom Itellos ledande affärssystem för försäkringsbranschen, Inca. Avtalet omfattar även Itellos tjänster för att stödja införandet. Skandia kommer genom sitt beslut att ersätta befintliga system för ett utvalt systemområde. Implementations­projektet har redan påbörjats.

”Det är ett nytt och spännande steg för oss att börja resan mot att utnyttja standardsystem för delar av vår kärnverksamhet. Det är ett viktigt steg för att förenkla företagets interna processer och vår systemflora.” säger Anna-Carin Söderblom Agius, ansvarig för Produkt & Operations på Skandia.

”Att få förtroendet att stödja Skandias modernisering av IT-stödet är naturligtvis ett viktigt uppdrag för Itello. Vi är övertygade om att Skandias kunnande kommer att ytterligare stärka utvecklingen av våra produkter.” säger Per Agélii, VD på Itello.

Om Skandia
Skandia är ett ledande livbolag i Sverige som har gett människor ekonomisk trygghet i 160 år genom en stark tradition av produktutveckling och samhällsengagemang. Skandia skapar ett rikare liv för människor genom lösningar för pension, hälsa och sparande. Skandia har 2 miljoner kunder, 2500 medarbetare och ett förvaltat kapital på 600 miljarder kronor.

Kontakt. Fredrik Törnblom, ansvarig för Sparprodukter & Erbjudandeutveckling, 08-788 10 00.

Om Itello
Ett fintechbolag sedan 2003, som utvecklar affärssystem och digitala lösningar för effektivare administration av pension, livförsäkring och sparande. Med vår breda branschkunskap och kompetens inom systemutveckling bygger vi den nya generationens affärssystem och digitala lösningar för pensions- och försäkringsbranschen. Framtiden blir vad vi gör den till.

Följ Itello på LinkedIn så missar du inga nyheter!

  • September 25, 2017