• se
  • en
  • no

Mats Lillienberg, ny VD för Itello

Styrelsen för Itello AB har utsett Mats Lillienberg som ny VD. Mats har över 30 års erfarenhet från produktbolag inom mjukvaruindustrin med fokus på finansbranschen, inklusive livförsäkrings- och pensionsbolag.

 

Styrelsen för Itello AB har utsett Mats Lillienberg som ny VD. Mats har över 30 års erfarenhet från produktbolag inom mjukvaruindustrin med fokus på finansbranschen, inklusive livförsäkrings- och pensionsbolag.

"Jag är väldigt förväntansfull inför mitt nya uppdrag som VD. Itello är en etablerad leverantör av affärssystem till den svenska livförsäkringsbranschen och har påbörjat sin resa för att hjälpa de nordiska livförsäkrings- och pensionsbolagen. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med våra erfarna medarbetare och fortsatta automatiseringen av branschen samt att hjälpa våra kunder på deras fortsatta digitaliseringsresor. ”säger Mats Lillienberg

Tidigare hade Mats Lillienberg flera ledande IT-positioner på Telia. Där tillämpade han sin breda ledarskapserfarenhet inom global affärs- och produktutveckling, för att driva transformationen både konsument- och företagstjänster. Erfarenheten från konsumentmarknaden är en nyckel till att förstå våra kunder och deras utmaningar på djupet.

Som CTO för Stockholmsbaserade Front Capital Systems, fick förtroendet att axla rollen som CTO för globala Sungard Financial Systems. Han hade en nyckelposition under den transformation och konsolidering av ett stort antal företag och mjukvaruprodukter som Sungard genomförde efter utköpet från NASDAQ.

Det kändes som att komma hem när jag fick erbjudandet! Itello ligger väldigt nära sådant som jag är intresserad av; att arbeta med utveckling och att bygga produktbolag. Jag ser en stor potential i att bygga vidare på Itellos standardsystem, säger Mats Lillienberg till Sak & Liv. 

Mats Lillienberg
VD/ItelloEO


Peter Larsson, Styrelseordförande för Itello, "Jag är mycket nöjd med att Mats har valt att bli VD för Itello. Mats har ett visionärt tekniskt och operativt ledarskap samt vet hur man främjar innovation och investerar i det som ger värde för kunder. Mats omfattande erfarenhet och kunskap inom ledande produktverksamheter i företag som Sungard och Industri Matematik kommer att vara viktigt i Itellos framtida utveckling och tillväxt som produktbolag.

Mats Lillienberg tillträdde tjänsten som VD den 8 maj 2018. Hans von Knorring, VD, fortsätter som styrelseledamot i Itello AB.

Itello ägs sedan mars 2017 av Monterro där Peter Larsson är verksam. Monterro investerar uteslutande i mjukvarubaserade produktföretag.

Två meriterade försäkringsprofiler kompletterar Itellos styrelse
Två meriterade försäkringsprofiler kompletterar Itellos styrelseItello förstärker styrelsen med två meriterade ledamöter, Malin Björkmo och Anette Norberg. De båda nya[...]
Monterro investerar i Itello
Itello, som är marknadsledande inom utveckling av affärssystem och digitala lösningar för liv- och pensionsbranschen, tar in Monterro som ägare[...]

Ny CTO för Itello
Patrik Stålberg, ny CFO för Itello Patrik Stålberg har utsetts till ny CFO för Itello och tillträdde sin nya tjänst[...]
Fora, första pensionsaktören med kärnsystemet i molnet
Fora - första pensionsaktören med kärnsystemet i molnet Fora valde under hösten 2018 Itellos affärssystem Inca som nytt IT-stöd för[...]
Itello ökar sina investeringar i Norge och förvärvar Eikos AS
SPP's 8:e migrering i transformationsprojektet Future Core 2015 påbörjade SPP sin stora automatiserings- och digitaliseringsresa med att ersätta en fragmenterad[...]
  • May 16, 2018