Danske Bank säljer Danica Pension i Sverige

Under Almedalsveckan snackades det i smyg om en förestående försäljning av Danica Pension i Sverige, skriver branschtidning Pensionsnyheterna. Den svenska verksamheten skilde sig väsentligt från hur bankernas livbolag brukar komplettera en fullsortimentsbank. God tillväxt de senaste 20 åren gjorde att man förutsåg en bra affär.

Read more
  • December 14, 2018

AI Pension lämnar över till Skandia

Arkitekternas pensionskassa AI Pension har under de senaste åren sökt en hållbar lösning för sina ca 22 000 medlemmar och försäkringstagare. Länge sökte man efter synergier genom att slå ihop verksamheten och systemstöd med ytterligare någon pensionskassa. Nu överlåter man avtal och förvaltat kapital till Skandia.

Read more
  • August 16, 2018

AP Pension köper Skandias verksamhet i Danmark

AP Pension köper Skandias verksamhet i Danmark. Därmed lämnar ytterligare en svensk aktör den danska marknaden för att fokusera på sin hemmamarknad.

2018 sålde SEB Banken sin livverksamhet i Danmark till Danske Bank.

Read more
  • August 14, 2018

Nordea avvecklar Nordea Liv & Pension i Danmark

Nordea avvecklar Nordea Liv & Pension i Danmark Nordea Bank säljer ytterligare en del av Nordea liv & Pension i Danmark. Köparen är som tidigare danska Foreningen Norliv som nu ökar sitt ägande till 70 procent.Affären kommer att generera en vinst efter skatt på 172 miljoner euro för Nordea. Posten på 30 procent som senare ska […]

Read more
  • January 8, 2018

Storebrand räddar Silver

Storebrand tar över Silver och blir det tredje nordiska livbolaget som “räddas” av andra aktörer i branschen. Läs om orsakerna till konsolideringen av försäkringsmarknaden i Norden

Read more
  • January 2, 2018
1 2 3 4